Vahvistunut Puijottarien joukkue valmistautuu kohti kesää 2021

Puijottarien kauden 2021 joukkue julkaistiin perjantaina 30. lokakuuta Puijon Pesiksen kaudenpäätöstilaisuudessa ja joukkueen treenikausi on jo hyvässä vauhdissa. Puijottaret on kokoontunut jo kahteen otteeseen leiriviikonlopun merkeissä, ja harjoitukset ovat olleet käynnissä jo miltei neljän viikon ajan. Ilmapiiri Puijottarien ryhmässä on positiivinen ja joukkueessa on paljon halua kehittyä sekä yksilönä, että joukkueena.

Puijottarien joukkue koki jonkin verran muutoksia verrattuna menneeseen kauteen, mutta runko viime kaudelta on kuitenkin kasassa ja se on seitsemän pelaajan levyinen. Viime kauden joukkueesta Puijottarien riveissä jatkavat Emilia Helminen, Rebecca Penttinen, Mira Kettunen, Anni Ollikainen, Oona Eteläpää, Jenni Ylönen sekä Aino Mononen.

Jokainen jatkaja on Puijottarien ensi kauden joukkueen kannalta erittäin tärkeä palanen. Jatkajista Penttiseltä, Kettuselta, Ollikaiselta, Eteläpäältä ja Ylöseltä löytyy taustaa Puijottarista Suomensarja-ajalta lähtien, ja sen myötä pelaajat tuovat joukkueen tekemiseen rutiinia ja tuttua varmuutta. Viime kaudelle joukkueeseen mukaan tullut Emilia Helminen omaksui kopparin roolin menneenä kesänä erinomaisesti ja Aino Mononen toi jokeriosastolle kaivattua etenemisvoimaa.

Yhteistyö Joensuun Mailan kanssa jatkuu myös tulevalla kaudella. Menneellä kaudella Puijottaret ja Ykköspesis osoittautuivat erinomaisiksi kasvualustoiksi nuorille pelaajille ja hienot suoritukset menneellä kaudella poikivat useille pelaajille askeleen ylöspäin Joensuun Mailan Superpesis-joukkueen harjoitusrinkiin.

Myös tällä kaudella Puijottaret saa harjoitusrinkiinsä nuoria vahvistuksia Joensuusta. Viime kesän Tyttöjen Superpesiksen SM-pronssijoukkueesta Puijottarien harjoitusringissä nähdään Annika Mutanen, Kiia Laakkonen sekä viime kaudella Puijottarissa jo debytoineet Marianne Sivonen ja Siiri Surakka. Jokainen joensuulaisista pelaajista omaa valtavan potentiaalin ja parhaimmat osoitukset niistä nähtiin menneen syksyn tosipeleissä B-tyttöjen puolella, kun Joensuun Maila taisteli itsensä SM-mitaleille asti.

Myös Puijon Pesiksen omia kasvatteja on nostettu joukkueen harjoitusrinkiin mukaan try out -sopimuksien muodossa, kun Essi Kettunen, Ella Koski, Anna Linnaranta, Jenna Hatva sekä Olivia Juvenius saavat näytön paikat Puijottarien harjoitusringin matkassa. Viime kaudella viisikko pelasi Maakuntasarjaa Varkaudessa.

Puijottaret saa joukkueeseensa viisi täysin uutta vahvistusta. Henriikka Hämäläinen palaa pesäpallon pariin yhden välivuoden jälkeen Puijottarien paidassa. Hämäläinen on aiemmin urallaan pelannut viisi kautta Suomensarjaa Kuusankoskella ja lisäksi Tyttöjen Superpesistä Lappeenrannan Pesäyseissä kesällä 2019.

Toinen uusista vahvistuksista on 18-vuotias Essi Palkki, joka palloili viime kaudella Kempeleen Kirin Suomensarja-joukkueessa, takoen kymmeneen runkosarjaotteluun tilastoihin peräti 3+26=29 lyötyä juoksua. Myös Meri Salo siirtyy Puijottariin Oulun lähialueelta, tarkemmin sanottuna Tyrnävän Tempauksen joukkueesta. Viimeiset kolme kautta Tyrnävällä Ykköspesistä pelannut Salo tuo Puijottarien ulkopeliin vahvistusta etukentälle.

Janika Rantanen puolestaan siirtyy Puijottariin Janakkalan Janan väreistä. Rantanen on saanut pesäpallo-oppinsa Hyvinkäältä, mutta viimeisellä kahdella kaudella pelejä on kertynyt Janakkalassa. Viides ja kenties kovin vahvistus Tilda Tuomi liittyy Puijottarien vahvuuteen Porin Pesäkarhujen riveistä. Tuomi on pelannut urallaan reilut 50 Superpesis-ottelua Rauman Feran sekä Porin Pesäkarhujen riveissä. Joukkueeseen Tuomi tuo rautaista kokemusta kovista peleistä ja ulkokentälle varman linjapelaajan.

Puijottarien joukkueen valmennus ja pelinjohto jatkavat edelleen tutuissa käsissä. Pasi Penttinen ja Jussi Pulkkinen muodostavat pelinjohtokaksikon myös tulevana kesänä ja sitä kautta arki harjoittelun suhteen jatkuu tuttuna ja turvallisena, mutta samalla myös uusia käärmekeittoja keitellen.

Naisten Ykköspesis jaetaan myös tulevana kesänä maantieteellisesti kahteen lohkoon ja molempien lohkojen kahdella parhaalla on mahdollisuus nousta Superpesikseen karsintasarjan kautta. Karsintasarjassa pelaavat Superpesiksen runkosarjan neljä heikointa ja Ykköspesiksen neljä parasta joukkuetta. Karsintasarja pelataan yksinkertaisena sarjana ja karsintasarjan kolme parasta pelaavat Superpesistä kaudella 2022. Naisten Ykköspesiksestä putoaa ensi kesänä peräti neljä joukkuetta, kun molempien lohkojen kaksi heikointa putoavat Suomensarjaan.

Lisää sarjajärjestelmistä: https://puijonpesis.fi/uutiset/nain-pelataan-ykkospesiksessa-2020/

Joukkuekuvasta puuttuvat: Jenni Ylönen, Oona Eteläpää, Emilia Helminen, Mira Kettunen ja Anna Linnaranta.

Scroll to Top