Valtakunnallinen pesäpallon Nuorisoleiri Kuopiossa ja Siilinjärvellä 2020

Pesäpalloliiton johtokunta on myöntänyt vuoden 2020 valtakunnallisen pesäpallon Nuorisoleirin järjestelyoikeudet Kuopioon ja Siilinjärvelle. Nuorisoleiri on C-ikäisten, eli 14–16-vuotiaiden, leiri, missä ratkaistaan myös ikäluokan Suomen mestaruudet.

Kuopio ja Siilinjärvi ovat järjestäneet viimeksi vastaavan leirin yhdessä vuonna 2002, jolloin leirille osallistui 90 joukkuetta. Siilinjärvellä on lisäksi järjestetty nuoremman ikäluokan valtakunnallinen Tenavaleiri viisi kertaa, viimeksi vuonna 2015.

– Nuorisoleirillä sekä tytöt että pojat pelaavat naisten kentällä, joita tarvitaan noin 20. Sekä Kuopion että Siilinjärven kenttien käyttö mahdollistaa C-junioreiden Nuorisoleirin järjestämisen Savossa. Luonnollisesti myös yhteinen hanke tuo kaivattuja lisäresursseja tämän kokoluokan leirijärjestelyihin, Siilinjärven Pesiksen toiminnanjohtaja Marko Heikkinen kertoo.

Nuorisoleirille on viime vuosina osallistunut 90–96 joukkuetta. Parhaimmillaan C-ikäisten leirille on ottanut osaa 98 joukkuetta vuonna 1998. Lähes sadan joukkueen leirin järjestäminen vaatii ison panostuksen, mutta se tuo alueelle myös taloudellisia hyötyjä. Pesäpalloliiton tutkimuksen mukaan Nuorisoleiri jättää alueen elinkeinoelämälle noin 400 000 euroa.  Parintuhannen leiriläisen sekä satojen leirivieraiden lisäksi lajin pariin tulee leirien myötä myös uusia toimijoita ja harrastajia.

– Ison leirin järjestelyt ovat valtava ponnistus molemmille seuroille, mutta hyvällä yhteistyöllä meidän on mahdollista järjestää onnistunut Nuorisoleiri. Leirin järjestelyoikeudet on arvostuksen osoitus Pesäpalloliitolta seurojen tekemälle työlle ja se ajaa meitä kehittämään toimintaamme entisestään. Hieno, että pääsemme esittelemään leirin kautta Kuopion aluetta pesäpallon harrastajille ja lajia savolaisille, Puijon Pesiksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen iloitsee leirin saamisesta Savoon.

Tulevan kesän valtakunnalliset leirit ovat saavuttaneet ennätysmäisen suosion. Neljälle leirille on ilmoittautunut yhteensä jo lähes 400 joukkuetta, mikä näkyy myös kiinnostuksena tapahtumien järjestämiseen.

– Leirit ovat haluttuja tapahtumia myös järjestäjien näkökulmasta. Saimme peräti 41 hakemusta vuosille 2018–2020, joten järjestelyoikeuksien myöntäminen oli haastava tehtävä. Päätöksissä painotettiin pesäpalloliikkeen tulevaisuuskuvatyön asettamia suuntaviivoja, Pesäpalloliiton seuratoiminta- ja nuorisopäällikkö Jari Malinen kertoo.

Scroll to Top