Valtteri Pirisen ruoska viuhuu Puijolla myös tulevaisuudessa – Atte Kuosmanen loppukaudeksi lainalle

Puijon Pesis on tehnyt tärkeän kiinnityksen takakentälleen, kun Valtteri Pirinen solmi seuran kanssa 1+1-vuotisen jatkosopimuksen, joka pitää miehen Puijolla ainakin kauden 2022 loppuun saakka. Mahdollinen optio kattaa myös kauden 2023.

Ennen kaikkea erittäin kovakätisenä kopparina tunnettu Pirinen pelaa nyt neljättä kauttaan kuopiolaisten edustusjoukkueessa. Pirinen, 21, on Puijon Pesiksen oma kasvatti ja senkin takia erityisen mieluinen jatkaja tulevan kauden joukkueeseen.

– Tottakai on mukava jatkaa kasvattajaseurassa ja tutussa ympäristössä. Valmennuksen taso on myös noussut, niin uskon, että täällä saan vielä otettua isoja askeleita eteenpäin pelaajana, Pirinen miettii.

Tällä kaudella Pirinen on pelannut PuPen kaikissa kymmenessä Ykköspesiksen runkosarjaottelussa, joissa vasurilta sivaltava pelimies on lyönyt 0+2 juoksua, tuonut kaksi juoksua ja metsästänyt yhdeksän kärkilyöntiä.

Uutena miehenä Puijon Pesiksen ykköspesismiehistöön liittyy Sotkamon Jymyn superpesisjoukkueen sopimuspelaajiin kuuluva Atte Kuosmanen, 19, jonka lainapesti kattaa loppukauden.

Haapajärven Pesä-Kiilojen kasvatti on pelannut tällä kaudella Sotkamon Jymyn paidassa poikien Superpesistä 11 ottelun verran. Vikkeläjalkainen etenijä-vaihtaja on sarjan etenijätilastossa tällä hetkellä toisena 27 tuodullaan. Ulkokentällä miehen pelipaikka löytyy linjasta, johon PuPe kaipaileekin leveyttä pienten loukkaantumisten jälkeen.

Teksti: Ismo Huotari
Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top