Vierasottelu Mantulla aloittaa todenteolla Puijon loppukauden

Savon pesäpalloherruudesta mitellään tällä kaudella toisen kerran, kun Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkue keskiviikkona matkaa Siilinjärven Pesiksen vieraaksi Mantun kentälle. Puijon joukkue on liikkeellä revanssimielellä, sillä ensimmäisestä kauden kohtaamisesta ei herunut pistettäkään.

Puijon pelinjohtajan Mikko Pirhosen mukaan joukkue on odottanut keskiviikon vieraspeliä Siipeä vastaan jo pari viikkoa.

-Tästä pelistä käynnistyy kauden jälkimmäinen puolisko todenteolla. Nyt mitataan missä vaiheessa joukkueen kehittyminen on, Pirhonen sanoo.

Puijon Pesiksen tavoite ei ole muuttunut siitä, millaiseksi se asetettiin ennen kautta. Tavoitteena on pelata voitollisesti ykköspesiksen loppupeleissä ja superpesiskarsinnoissa. Se tietäisi kauden päätteeksi nousua sarjaporrasta ylemmäksi superpesikseen.

-Mantullekin joukkue menee pudotuspelimielellä, Pirhonen vakuuttaa.

Pelinjohtaja haluaa, että joukkueen kehonkieli ja yleinen valmius ovat keskiviikon ottelussa kauden parhaalla tasolla.

-Jokaisen pelaajan olemuksen on kielittävä tahdosta voittaa. Lyö pallo minua kohti, minä teen palon. Pane merkki päälle, minä selvitän tilanteen.

Erityisesti Pirhonen aikoo kiinnittää huomiota kaaripelaamiseen. Se on hänen mukaansa parantunut kauden aikana, mutta vieläkään se ei ole niin hyvällä tolalla kuin pitäisi.

-Kun on koko ajan läsnä, peliin ei tule tyhjiä hetkiä.

Puijon valmennukselle ja pelinjohdolle peli sarjaa johtavaa SiiPeä vastaan on tärkeä sen vuoksi, että se kertoo paljon enemmän joukkueen tilanteesta kuin pelit sarjan heikompia joukkueita vastaan. Mitään ei saa ilmaiseksi, vaan kaikki on otettava omilla onnistumisilla.

Helppoa onnistuminen ei Mantulla ole. SiiPe on sarjan paras ulkopelijoukkue. Se on antanut vastustajilleen kauden aikana vain 52 juoksua 13 ottelussa. Tampereella annettuja juoksuja on yksi enemmän, mutta pelejä kaksi vähemmän kuin SiiPellä.

Sisäpelissä SiiPe on ollut erityisesti Kimmo Lukkarin huimien kotiutustehojen varassa. Lukkari on toistaiseksi lyönyt 8+53 juoksua. Hänellä on mahdollisuus napata ykköspesiksen kaikkien aikojen ennätys Haapajärven Juha Kalajanniskalta, joka paukutti kaudella 2001 peräti 11+116 juoksua.

Kauden ensimmäisessä pelissä Puijoa vastaan Lukkari jäi yhteen juoksuun ja se on hyvä tavoite myös keskiviikon pelissä.

Lukkarin lisäksi Puijon ulkokentän on saatava kuriin Samu Vainikainen, joka johtaa sarjan kärkilyöntitilastoa 95 kärkilyönnillä. Lyöjätilastossakin Vainikainen on seitsemäntenä.

PuPen onnistujia tilastojen valossa ovat olleet Roope Haapsalo, joka on 29 lyödyllä juoksullaan tilastossa viidentenä. Simo Vainikainen on etenijätilaston seitsemäs. Kärkilyöntitilastossa Puijon paras on Ville Pietinen.

Ottelu SiiPe-PuPe alkaa Mantulla keskiviikkona klo 18.

 

Teksti: Mauri Liukkonen

Scroll to Top