Voitto tuli, Pirhonen hermostui

Puijon Pesiksen voittokulku ykköspesiksessä jatkuu. Keskiviikkona kaatui Ylivieska tutuin numeroin 2-1 (3-2, 0-1, s.1-0). Puijo on voittanut kaikki kauden kuusi peliään.

Tällä kerralla voitto kuitenkin tuli ehkä kauden heikoimmalla pelillä. Puijon sisäpeli takkuili pahasti ja tappion kärsinyt Ylivieska voitti niukasti kolmostilanteet 12-11. Ulkopelissäkin Puijolle tuli virheitä. Pallot eivät pysyneet räpylässä ja varmalta näyttäneet palot jäivät tekemättä.

Yleensä rauhallinen Puijon pelijohtaja Mikko Pirhonenkin myönsi hermostuneensa virheisiin. Pirhosen mukaan toisella jaksolla teki mieli kuristaa pelaajia.

-Minut saa hermostumaan laiskuudella ja kurittomuudella, Pirhonen sanoi pelin jälkeen tiedotustilaisuudessa.

Puijon ykköspalkittu oli jo toisessa pelissä peräkkäin joukkueen kapteeni Antti Rinnevuori. Hänenkin mielestään peli oli Puijolta huono.

-Voitettiin kuitenkin jälleen. Kuusi peliä, kuusi voittoa. Positiivista on, että voimme näköjään voittaa huonollakin pelillä, Rinnevuori sanoi.

Rinnevuori pelasi Puijon kärkietenijänä ja meni hyvin kentälle. Puijon onnistujiin lukeutui myös Ville Pietinen, joka vaihtoi etenijöitä mainiosti pesältä toiselle. Pietinen pelasi myös kohtalaisen hyvän ulkopelin.

Voiton ja kaksi pistettä ratkaisi Puijolle kuitenkin vaihteeksi lyöjäjokerina pelannut Perttu Paakkola. Hän löi ensimmäisellä jaksolla kaksi Puijon kolmesta juoksusta.

Ensimmäisen jakson neljännen vuoroparin tasoittavalla Paakkola löi hidastetun kotiutuslyönnin polttolinjaan. Lyönti oli sen verran hyvin suunnattu, että Ylivieskan polttoheitto kotipesään epäonnistui ja Puijon voitti jakson.

Supervuoroparissa Paakkola löi vastustamattoman läpilyönnin kakkosjatkeelta. Matias Litmanen ehti turhia kiirehtimättä kakkospesältä kotiin saakka ja Puijon voitto varmistui.

Hyvän pelin pelasi jälleen kerran myös sieppari Juho Keinänen.

Ensimmäisen pelinsä Puijon riveissä pelasi keskiviikkona Matias Hänninen, joka alkukaudella on pelannut muutaman pelin Joensuun Mailan superpesisjoukkueessa. Puijolla on Joensuun kanssa farmisopimus. Hännisen pelaaminen katsotaan jatkossa peli kerrallaan.

Todelliseen tulikokeeseen Puijo joutuu ensi sunnuntaina, kun se matkustaa Kaupin stadionille ottamaan mittaa ykköspesiksen ehdottomasta ennakkosuosikista Tampereesta. Selvää on, että pelin on parannuttava selvästi, jos Tampereelta aiotaan ottaa pisteitä.

Pelinjohtaja Pirhosen mukaan joukkue katsoo perjantaina ja lauantaina videolta alkukauden pelejä. Valmentajat antavat korjaavaa palautetta.

Mahdollista on, että kokoonpanoon ja lyöntijärjestykseen tulee Tampereen peliin muutoksia. Puijon tilanne on sikäli hyvä, että harjoitusrinki on kohtalaisen laaja. Keskiviikon pelistä esimerkiksi puuttui alkukaudesta hyvin onnistunut lyöjäjokeri Roope Haapsalo.  Kauden ensimmäisen pelin jälkeen nilkkaansa potenut Lassi Vuorelakin alkaa pian olla pelikunnossa.

 

Teksti: Mauri Liukkonen

Kuva: Anssi Korhonen

 

 

Scroll to Top