Voitto Vähästäkyröstä yli kahden vuoden tauon jälkeen

Puijon pesäpallostadionilla oli viileästä säästä huolimatta varsin lämmin tunnelma, kun useiden värikkäiden käänteiden jälkeen ottelu ratkesi kotiutuskilpailussa 2-1k (2-5, 5-4, 0-0, 3-2).

Ottelu alkoi varsin kummallisesti. Niko Asunmaa syöksyi ykköspesälle osittain pallon päälle ja tilanne vihellettiin laittomaksi. Seuraava lyönti jäi välistä, kun kotipesässä ei oltu ajoissa ja kolmannesta lyönnistä ykköselle palo. Jälkitilanteesta Kasperi Laasonen onnistui vielä ottamaan itselleen keltaisen kortin. Vähäkyrö tasoittamaan viiden lyöjän jälkeen. Tässä nähtiin Valtteri Piriseltä hieno kärpänen, mutta avausjuoksu kuitenkin Vähällekyrölle.

Tuomarilinja aiheutti tänään harmaita hiuksia ja kaksi keltaista korttia.

 

Toisessa vuoroparissakin sisäpeli yski, mutta onneksi juoksutili saatiin avattua harhaheiton turvin. Viimeisenä lyömään tullut Teemu Nivala siirsi yhdellä lyönnillä Laasosen ykköseltä kolmoselle ja seuraavalla lyönnillä kotiin! Sisävuoro päätettiin tekniseen paloon. Tasoitusjuoksu vapaataipaleella ja kolme seuraavaa harmillisilla räpylävirheillä.

Kolmannessa vuoroparissa pesät täytettiin palottomasti Waltteri Hämäläisen hienolla varsinäpyllä. Aikalisä ja Laasonen lyömään. Ei juoksuja, ensimmäinen palo. Juoksuja ei lyönyt myöskään Juho Vänskä ja Asunmaan palaessa kotiin kahden palon ajolähtöä purkamaan pääsi Nivala. Kolmas palo. Vieraiden ensimmäinen palo jälleen Pirisen käsialaa, toinen tyylikkäästi Nestori Moision. Viimeiseen vuoropariin tilanteessa 2-5.

Peräpää kopiteltiin pois ja kärjestä tilannetta rakentamaan. Pesät täyteen kolmella lyöjällä ja Hämäläinen purkamaan yhden palon ajolähtöä. Asunmaasta haava. Vänskä yritti puhkaista rajaa, mutta lyönti kopiksi. Samalla Altti-Jussi Ronkaisesta toinen palo kotiin. Laasosen lyömänä kolmas palo ja jaksotauolle.

Toisen jakson alussa nähtiin tähän mennessä Puijon parasta ulkopeliä eikä Vähänkyrön pelaajia päästetty kakkospesää pidemmälle. Puijon lyöntijärjestystä oli muutettu hieman siirtämällä Ismo Huotari numerolle 5, Vänskä numerolle 6, Juho Koivisto numerolle 7 ja Moisio numerolle 9. Myös Vähänkyrön ulkopeli rullasi eikä kolmostilanteita syntynyt.

Juho Koiviston ulkopeli pelasti tänään parilta juoksulta.

 

Toisen aloittavalla Vähäkyrö täytti pesät useammankin kerran, mutta varmalla ulkopelillä juoksuja ei annettu. Tasoittavalla yritettiin kotiuttaa Misa Märsylää useamman lyöjän toimesta, onnistumatta. Kolmanteen vuoropariin edelleen nollat taulussa.

Vähällekyrölle kaksi juoksua. Puijo hankki jälleen palottoman ajolähdön, josta Hämäläinen kotiutti Asunmaan. Tilanne jatkui, mailan varressa Laasonen. Ensimmäisestä lyönnistä ensimmäinen palo, toisesta lyönnistä Puijon toinen juoksu! Huotari pamautti taululle vielä kolmannen juoksun niukasti kentässä pysyneellä lyönnillä. Tähän väliin Vähällekyrölle sattui harmittava loukkaantuminen ja hyvän sisä- sekä ulkopelin pelannut Kalle Viita joutui vaihtamaan jokeripaitaan.

Ylimääräinen tauko kelpasi Puijolle. Kahden palon ajolähtöön lyömään tullut Miro Kähkönen huitaisi pallon kolmospuolelle kopparin yli, tuloksena kaksi juoksua. Vähänkyrön viimeiseen sisävuoroon tilanteessa 5-2.

Hyvällä lyönnillä kakkospuolelle 5-3. Hyvällä lyönnillä myös 5-4. Lähellä oli myös tasoitusjuoksu, mutta Koiviston kopin ja täydellisen heiton ansiosta taululle juoksun sijaan toinen palo! Vähäkyrö yritti tasoitusjuoksua vielä kärjestä, mutta Asunmaan poltto kakkoselle varmisti Puijon jaksovoiton.

Puijo aloitti supervuoroparin sisävuorolla. Jaska Huttunen ei sulattanut epäselvän tilanteen linjausta ja otti itselleen keltaisen kortin. Ei juoksuja. Ei Vähällekyröllekään.

Kotiutuslyönneissä lyönti sujui ja jalka kulki. Puijolle 3 juoksua, vieraille yksi vähemmän. Voitto!

Misa Märsylän peli kulki tänäänkin.

 

Toisen kerran peräkkäin ykköspalkinnon napannut Misa Märsylä ei vieläkään ollut tyytyväinen sisäpeliin.

– Sisäpeli oli yhtä nihkeää kuin Haminassa. Käytännössä yhden sisävuoron avulla voitettiin. Ulkopelillä olisi voitettu mutta räpylästä annettiin varmaan neljä juoksua. Superissa puolustettiin hyvin takatilanne. Ei oltaisi tämmöisellä esityksellä ansaittu voittoa, Märsylä miettii.

Jaska Huttunen oli Märsylän kanssa samoilla linjoilla.

– Räpylästä annettiin ja sisäpeli tökki. Aika vaikea on lähteä pelaamaan, kun tuomarilinja muuttuu koko ajan. Ei oltu tänään kahden pisteen arvoisia, mutta ei olleet tuomaritkaan, Huttunen tuhahtaa.

Puijon Pesiksen seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 11.8., jolloin vieraaksi saapuu jo sarjanousun varmistanut Manse PP. Ottelu alkaa klo 17.00, tervetuloa!

Kuvat: Saimi Airaksinen

 

 

Scroll to Top