Voitto vankisti pudotuspeliasemia

Puijon Pesis otti äärimmäisen tärkeän 2-0 (7-5, 5-1) -kotivoiton pudotuspeliviivan taistelussa Ulvilan Pesä-Veikkoja vastaan. Kolmella pisteellä lisää eroa repineet kuopiolaiset jatkavat sarjassa neljäntenä.

Ottelun tärkeys näkyi varsinkin ensimmäisen jakson aikana, jossa molemmat joukkueet antoivat paljon juoksuja käsistä. Ulvila siirtyi toisessa vuorossa jo 1-3-johtoon, mutta PuPe nousi tasoittavallaan rinnalle ja ohi 4-3:een. Tommi Nissinen lisäsi johdon vielä 5-3:een kolmannessa vuorossa, mutta UPVn Petri Kulmalan kahden juoksun arvoinen läpilyönti siirsi ratkaisun aivan jakson loppuun. PuPen sankariksi nousi Antti Rinnevuori, jonka koppikumura yllätti neljännen tasoittavalla Ulvilan kopparit – Matias Litmanen toi 6-5 ja ”Rinne” kiersi itse Ykköspesisuransa ensimmäisen kunnarin. Näin jakso lopulta kuopiolaisille 7-5.

Toisella jaksolla PuPe oli selvästi hallitsevampi, tosin mukaan tarvittiin jälleen sopiva ripaus onnea. 1-1-tilanteessa Janne Korhonen löi pallon kakkosjatkeelta maisemiin ja hän lähti tavoittelemaan kunnaria. Edellä juossut Mikko Niinikoski jäi kolmospesän kynnykselle odottelemaan ”Korea”, joka näytti jo palavan selvästi kunnariyrityksessään. Ulvilan ulkokenttä haparoi kuitenkin karmeasti ja polttoheitto karkasi pusikkoon. Näin Korelle kunnari ja harhaheitolla myös Niinikoski ehti kotiin turvaan.

Kun vielä Korhonen lisäsi välilyönnillään johtoa 4-1:een ja UPVn lukkari Ville Väliaho tarjoili vapaataipaleen, ei isäntien puhdasta voittoa uhannut enää mikään. Näin jakso 5-1 ja koko ottelu jaksoin 2-0 PuPelle.

Runkosarjaa on jäljellä PuPen osalta kaksi ottelua. Se on sarjassa neljäntenä 38 pisteellään. Eroa pudotuspeliviivan alapuolella on kuusi pistettä – tosin Ulvilalla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.