Ylivieskasta ansaitut kolme pistettä

Puijon Pesiksen vieraspeli Ylivieskan Kuulaa vastaan oli täydellistä vierasjoukkueen ylivoimaa. Kolme pistettä matkaavat Kuopioon juoksuin 1-5, 1-6.

Puijon peli alkoi heti mallikkaasti. Teemu Nivala kotiutti Puijon ykköspalkitun Altti-Jussi Ronkaisen. Ylivieska ei omalla sisävuorollaan onnistunut tasoittamaan peliä.

Toisen vuoron alussa Ylivieska pelasi ehkä päivän parasta ulkopeliään. Puijo järjesteli palottoman ajolähdön, mutta Ylivieska teki kerralla kaikki kolme paloa. Omalla sisävuorollaan joukkue onnistui vielä tasoittamaan pelin Tuukka Sarkkisen lyömänä.

Kolmas kerta toden sanoo, tai tässä tapauksessa kolmas sisävuoro. Valtteri Pirinen löi pallon kolmospuolen takarajalle ja huonosti sijoittunut kolmoskoppari Jani Moilanen ei saanut palloa napattua räpyläänsä. Tuloksena neljä juoksua. Ylivieska ei tästä enää toipunut ja jaksotauolle lähdettiin tilanteessa 1-5.

Valtteri Pirinen löi tänään 1+3 juoksua.

Tauko ei tuonut Ylivieskalle helpotusta. Puijon ulkopelin ansiosta lyöjät pidettiin kurissa. Puijon lyöntipeli sen sijaan jatkui onnistuneesti. Nivala kotiutti Misa Märsylän ja Juho Vänskä Waltteri Hämäläisen.

Toisessa vuorossa Ylivieska pidettiin edelleen nollilla, mutta Puijon vire jatkui. Kolme juoksua lisää Niko Asunmaan, Ronkaisen ja Märsylän tuomana.

Yksi Misa Märsylän kolmesta tuodusta juoksusta.

Kolmannessa vuoroparissa ulkopelisuoritukset jatkuivat vahvoina eikä Ylivieskasta ollut vastusta. Puijon viimeisen juoksun löi tyhjään kenttään kunniaa kiertänyt Märsylä.

Kotiyleisön iloksi Sarkkinen toi pelin viimeisen juoksun ja loppunumerot 1-6.

Puijon pelinjohtaja Jaska Huttusen mielestä peli alkoi huonosti, mutta toisella jaksolla tuli jo luottavainen olo.

– Ensimmäisellä jaksolla meiltä puuttui hallinnan tunne. Toinen jakso onneksi jo rentoutti ja toisen vuoron lopulla alkoi olla luottavainen olo. Valtteri hoiti lukkarin tontin erinomaisesti, Huttunen kehuu.

Pirisen peliin tyytyväinen oli myös Ronkainen.

– Valtteri on pelannut lukkarina todella hyvin. Huomattavasti helpompi pelata ulkopeliä, Ronkainen päättää.

Puijon Pesiksen seuraava ottelu on jo ylihuomenna 12.7., kun Puijon pesäpallostadionille saapuu vieraaksi Pöytyän Urheilijat. Ottelu alkaa klo 18. Tervetuloa!

Kuvat: Saimi Airaksinen