Yllätysvalmis Lievestuore haastaa Puijon Pesiksen

Viime kaudella miesten Ykköspesiksessä pelasi kolme keskisuomalaista joukkuetta. Tällä kaudella jäljellä on vain yksi eli Lievestuoreen Kisa, joka lauantaina haastaa kotijoukkue Puijon Pesiksen kauden avauksessa. Peli alkaa Puijon pesäpallostadionilla kello 16. Hyväntekeväisyysotteluun on vapaa pääsy.

PuPen pelinjohtaja Jaska Huttunen arvioi, että Lievestuore on tälle kaudelle vahvistunut. Kisa hankki Ylivieskasta lukkari Miika Keski-Petäjän, jolla on iso rooli myös joukkueen sisäpelissä. Viime kaudella Keski-Petäjä oli 118 kärkilyönnillään runkosarjassa 20 parhaan joukossa.

Selkeä vahvistus on myös Ilkka Ylitalo, joka alkavallakin kaudelle on yksi sarjan parhaista etenijöistä. Viime keudella Ylitalo Jyväskylän Kirin paidassa sijoittui runkosarjan etenijätilastossa neljänneksi 47 tuodulla juoksulla.

Viime kaudella Lievestuore sijoittui Ykköspesiksessä kahdeksanneksi. Samaa sijoitusta ennakoivat sarjan pelinjohtajat Pesäpalloliiton ennakkokatsauksessa nytkin. Neljä pelinjohtajaa kuitenkin pitää Lievestuoreen joukkuetta sarjan yllättäjänä.

Kotijoukkue Puijon Pesis pääsee kauden ensimmäiseen otteluun likipitäen parhaalla mahdollisella miehistöllä. Kevään harjoitusotteluissa joukkueen todellinen kunto ei vielä ole ollut puntarissa, sillä osa pelaajista on joutunut loukkaantumisten ja sairastumisten vuoksi pelaamaan ulkona vierailla pelipaikoilla.

-Tärkeää on, että nyt saadaan miehet omille paikoilleen. Se tuo pelaamiseen kaivattua rauhallisuutta, sanoo pelinjohtaja Huttunen.

Siilinjärven Pesistä vastaan tiistaina pelatusta harjoitusottelusta Puijon riveistä puuttui neljä vakiokokoonpanon pelaajaa. Lauantain ottelusta on poissa vain kotiuttajajokeri Teemu Nivala. Korvaajaksi Puijo asettaa kuitenkin kovan miehen eli nuoren Veikka Keinäsen, joka harjoitusotteluissa on ollut vakuuttavassa kunnossa.

Kotiyleisöllä on myös mahdollisuus ensimmäisen kerran seurata Lassi Vuorela lukkarityöskentelyä. Tiistain pelistä SiiPeä vastaan Vuorela puuttui kuumeilun vuoksi.

Huttunen toivoo, että hyväntekeväisyysottelu ja vapaa sisäänpääsy tuovat Puijon pesäpallostadionille runsaasti yleisöä. Plussaa on myös se, että aurinko hellii Kuopiota, vaikka ei olla vielä toukokuun puolivälissäkään.

-Enpä muista, että kautta olisi pitkään aikaan päästy aloittamaan yhtä hyvässä säässä, Huttunen sanoo.

Teksti: Mauri Liukkonen

Miesten ykköspesiksen kauden avausottelu pelataan Puijon pesäpallostadionilla lauantaina 12.5. kello 16 alkaen. Otteluun on vapaa sisäänpääsy. PuPe-Vastuu -hyväntekeväisyysottelulla kerätään rahalahjoitus Hope Kuopion toimintaan.

 

Scroll to Top